Организация и иновационни организации – същност и измерения

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2010-02-11
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 32 стр.
Университет: Пловдивски университет Паисий Хилендарски
Специалност: Управление на човешките ресурси
Предмет: Организационни иновации
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (323KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

иновационни организации, квалификация и преквалификация на персонала, реинженеринг, иновации в малките и средни предприятия, управление на човешкия фактор, кросфункционалност, понятие за организационна култура

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Знанието, въплътено в продуктови, технологични и организационни иновации, отдавна е признато за важен фактор за икономически растеж и повишаване на жизнения стандарт. Развитите държави осигуряват своя просперитет чрез изграждане на икономика, основана на знанието.

Този избор ги изправя пред сериозни предизвикателства: как да се комерсиализира бързо натрупващото се ново знание преди да е морално остаряло, как да се синхронизират действията и взаимоотношенията между всички звена, имащи отношение към иновациите, как да се изгради ефективна система за технологично партньорство, как от управление на изследванията в рамките на фирмата да се премине към управление на системата на технологичните иновации и др.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.42 сек