Влияние на фирмената култура и комуникация върху продажбите

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-03-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Пловдивски университет “Пайсий Хилендарски”
Специалност: Управление на човешките ресурси
Предмет: Фирмена култура
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (58KB)          Html format .Html (48KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

фирмена култура, функции на организационната култура, фирмена комуникация, елементи на фирмената култура

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Фирмите са уникални, както всеки човек е уникален. Всяка организация има своя история, видове комуникации, системи и процедури за поставяне на задачи, визия, мисия, митове, които в съвкупността си образуват уникалната организационна култура. По своята същност тя е стабилна, а изключенията се свързват с кризисни периоди. Ръководителите на фирмите обсъждат типа на най-желаната за компанията вътрешна среда, а определящата характеристика за повечето култури е, че те са символни представи, които формират убежденията и ценностите на служителите. Представата за културата на организацията се получава обикновено от историята за “живота” на компанията, изразените идеали в лозунгите и приетите процедури на събрания.

С времето фирмената култура пуска дълбоки корени, тъй като привлича и задържа онези служители, които споделят нейните ценности и нагласи. Работниците са привлечени към онази култура, която е най-предпочитана от тях в зависимост от характеристиките на работната среда.

Не може да съществува една единствена “най-добра” култура за всички фирми. Тя се определя от целите на организацията, спецификата на отрасъла, природата на конкуренцията и други фактори на обкръжаващата среда. Фирмената култура може да е единна или многообразна, т.е. да се състои от субкултури (специфична среда в подразделенията, филиалите, заводите или отделите).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек