Лидерство

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-16
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Финанси
Изтегли: Doc format .Doc (110KB)     Rar format .Rar (21KB)     Html format .Html (104KB)

Ключови думи и изрази:

лидер, лидерство, мениджър, управление, управленски практики, функция, планиране, изпълнение, контрол, потенциал, цели, задачи, фази

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Основна част от управлението във всяка организация е координирането на нейните дейности и насочването на усилията на членовете към постигане на целите й. Този процес включва способността да бъдеш лидер.

Лидерството е неизменна част от ефективното управление. Всеки мениджър трябва да е лидер, но не всеки лидер е мениджър. Лидерството се проявява в междуличностните ни отношения. То се свързва с постигането на цели така, че последователите да ги възприемат като свои собствени. Управлението засяга хората като изпълняващи определени функции, контролирайки взаимодействието помежду им. Ето защо ефективното управление е невъзможно без лидерство.

Лидерите правят нещата различни, защото те сами по себе си са различни. Задачата на лидера в екипа или в организационната структура (ако е тя от формален тип), е да влияе и да вдъхновява хората, които очакват напътствия и подкрепа от негова страна. Това, което разграничава лидерите от масите не е техният пол, възраст или занимание. Не е и тяхното равнище на образование, колко пари печелят, откъде са или кого познават. Това, което разграничава истинските лидери от останалите хора, е осъзнаването и загрижеността относно нуждите на другите.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.48 сек