Мотивация и ангажираност на Клодин Роше

Вид: казус
Прибавен: 2012-01-20
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Международно висше бизнес училище - Ботевград
Специалност: Бизнес администрация
Предмет: Организационно поведение
Цена:
 (32 лв) 30.40 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.60 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (76KB)          Html format .Html (43KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

мотивация, ангажираност, Клодин Роше, Маслоу, Алдерфър, Маклелънд, йерархия на потребностите, постижения, приобщаване, власт, култура, ценности, конфликти, компетентност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Съдържание на казуса

Клодин Роше е медицинска сестра в отделението по дерматология на градската болница в град Колмар – Франция. Клодин е 34 годишна самотна майка, която има дъщеря на 6 години. Живее заедно с често боледуващата си майка, която е пенсионирана като учителка. Баща й, също бивш учител, е починал.

Клодин високо цени работата си, нейната сигурност и възможността да се развива в нея, работната заплата, която получава, общуването с колегите и съществуващият благоприятен социално психологически климат в отделението.

Тя трябва да работи, за да издържа семейството си, като разчита и на социалните придобивки, осигурявани чрез работата в болницата.

В близко бъдеще се очертава възможността Клодин Роше да бъде назначена за старша медицинска сестра, поради пенсионирането на титулярката, заемаща понастоящем тази длъжност.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.67 сек