Чуждестранни инвестиции в България. Преструктурирането на външния дълг през 1994г.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2004-04-05
Рейтинг:
3.2222 1 2 3 4 5
(9 гласа)
Дължина: 33 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство.
Специалност: Финанси - магистърска програма.
Цена:
15 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (42KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

чуждестранни инвестиции, кредитен рейтинг на България, рискове - видове, външен дълг - пресктруктуриране, Brady облигации, DISCs (Collateralized Discount Bonds), FLIRBs (Front-Loaded Interest Reduction Bonds), IABs (Interest Arrears Bonds).

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

При всяка инвестиция, независимо от нейния характер, предварителната оценка на поемания риск е първата стъпка при вземането на решение за нейното реализиране. От изключително значение е подобна оценка за портфейлните инвестиции, при които съществува вероятност за преустановяване на обслужването на конкретния дълг, с др. думи, налагане на форма на мораториум върху плащанията. Необходимост от количествена оценка на риска възниква и при де позитно-кредитните взаимоотношения с търговските банки /ТБ/. Тази оценка определя степента на вероятност конкретно взета ТБ да изпадне в несъстоятелност и да престане да обслужва задълженията си.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек