Нелоялна конкуренция

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-11-24
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 17 стр.
Университет: Стопанска академия "Д. А. Ценов" – Свищов
Специалност: Финанси
Предмет: Финанси
Цена:
 (40 лв) 38.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 2.00 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (41KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

лоялна конкуренция, нелоялна конкуренция, бизнес етика, монопол, Закон за обществените поръчки (ЗОП), Комисия за защита на конкуренцията (КЗК), нелоялна конкуренция в селското стопанство, интелектуална собственост

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Динамиката на съвремието налага на всяка фирма, която произвежда и изнася продукти на пазара, да направи оценка на собствените обекти на интелектуална собственост, на портфейла, който притежава, като не го разглежда тесногръдо – дали има регистрирани патент или марка, а го разглежда в по-широк аспект, защото освен тези обекти има и други интелектуални права, които също представляват много ценен елемент за една фирма.

Търговските марки са в основата на съвременната търговия с потребителските стоки и услуги. Търговските марки – това са всевъзможни символи, думи, както и други знаци, идентифициращи стоки и услуги на конкретно лице – било то производител, търговец или лице, предлагащо услуги, и служат за отличаването им от стоки и услуги на други лица. Накратко казано, търговските марки подпомагат потребителя при избора на стоки и услуги. Те дават възможност на купувачите да определят онези стоки или услуги, от които са били доволни преди, и да не ползват онези, които не са ги удовлетворили.

Обекти на правна закрила по смисъла на чл. 1, ал. 2 на Парижката конвенция за закрила на индустриалната собственост са изобретенията, полезните модели, промишлените образци, търговските и фабричните мерки, наименованията за произход и указанията за местопроизводството на стоките, фирменото наименование, както и преследването на недобросъвестната конкуренция.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек