Замърсяване на атмосферата в България. Иточници и видове. Основни насоки за опазване и почистване.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2006-07-31
Рейтинг:
4.6591 1 2 3 4 5
(44 гласа)
Дължина: 33 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Устойчиво развитие
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (79KB)          Html format .Html (41KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

строеж и основни свойства на атмосферата, качествена характеристика, замърсяване и механизми на увреждане на атмосферата, основни насоки за опазване и почистване на атмосферата, влияние на атмосферното замърсяване върху климатичните именения, уязвимост към изменение на климата в България, прогнози на емисиите на ПГ за територията на България.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Замърсяването на атмосферата и изменението на качествения й състав е глобален проблем, предизвикан предимно от повишената концентрация на човешки емисии във въздуха.

Първоначалните хипотези, сочещи още през 60-те години на ХІХ век, че човешката промишлена и селскостопанска активност могат да доведат до систематични изменения в термичната и динамичната структура на атмосферата, са сериозна действителност в началото на 80-те години.
Днес две десетилетия по-късно този факт е неоспорим. Ето защо, е необходимо да се вземат превантивни мерки за почистване и опазване на атмосферата, за да има бъдеще и за идните поколения.

Целта на настоящата курсова работа е да даде ясна представа за текущото състояние на атмосферните условия в България, както и да начертае, макар и елементарни насоки за подобряване и съхраняване на качествените показатели на атмосферата в страната ни.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек