Големите миграции в света

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-14
Рейтинг:
4.6 1 2 3 4 5
(5 гласа)
Дължина: 43 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Геодемография
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (109KB)          Html format .Html (30KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

миграция, геодемография, мигриране на населението, миграционна политика, демографски промени, организация на бежанците, етнически състав, миграционни движения на българите, управление на миграцията

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Миграцията на населението е имала и продължава да има важно значение за развитието на човечеството. Благодарение на нея са усвоени всички годни за стопанско използване територии на планетата, осъществени са по- рационални географски и структурни промени в населението, извършено е адаптиране на човека към природните условия.

Под нейно влияние в далечното минало са възникнали основните и междинните човешки раси и е формиран съвременният етнически състав на цели континенти, страни и райони (например основното население на Америка, Австралия, Сибир са потомци на мигранти).

Миграцията на населението е свързана и с редица негативни процеси и явления. В районите с масов приток на население тя често предизвиква свръхнаселеност, безработица, пренатоварване на социалната инфраструктура, влошаване на екологичната среда, съсредоточаване на фиминални елементи и пр.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек