Франция: Проучване на страна

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-06-15
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: СА "Д. А. Ценов" – гр. Свищов
Специалност: Маркетинг
Предмет: Международен маркетинг
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (64KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

символи на Франция, герб, национален празник, столица, география на Франция, демография, правителство и политика, икономика, комуникации, транспорт, културни особености, групи за натиск, енергетика, финансов и банков сектор

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Франция е демократична унитарна полупрезидентска република. Президентът се избира с пряко гласуване от избирателите за срок от 7 години. Министър-председателят се избира от президента на републиката след парламентарни избори и обикновено е от най-добре представената партия в парламента. Висш законодателен орган е парламентът, състоящ се от две камари – Национално събрание и Сенат. Депутатите от Националното събрание (долната камара на парламента) се избират на всеки 5 години, а сенаторите от Сената от 2004 г. имат 7 годишен мандат.

От 1 януари 2004 г. административно Франция е разделена на европейска част на страната (Метрополия) и задморски територии, включващи региони, всеки от който се подразделя на департаменти. Европейската част на страна е разделена на следните региони:

• 22 региона (точното име използвано за о. Корсика е “приобщена територия”, а не регион). Състоят се от 100 департамента, като 96 от тях се намират в европейската част на страната, а останалите 4 в задморските територии на страната.

• Департаментите се състоят от 342 окръга.

• Окръзите се състоят от 3 879 кантона.

• Кантоните се състоят от 36 568 общини.

Три от общините (Париж, Марсилия и Лион) са разделени на 45 градски общини. От 1 януари 2005 г. паралелно е въведено и вътрешнообщинско групиране. То се състои от 2 510 вътрешнообщински структури, обединяващи 32 223 общини (88,1% от общините в европейската част на страната), с население 50,9 милиона жители (84,3% от населението на европейската част на страната): 14 градски общини, 156 квартални общини, 2 334 обединени общини и 6 общински синдиката на новите квартали.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек