Защитени световни територии. Същност, особености и законодателство

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-11-03
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Цена:
 (25 лв) 23.75 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.25 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (58KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

защитени територии, културно наследство, опазване на природната среда, ЮНЕП, ООН, световна конференция по околната среда, международни фондове и комисии, ЮНЕСКО, конвенция за световното културно и природно наследство, общоевропейско сътрудничество, устойчив туризъм

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Защитените територии са съвременен национален и световен подход за опазване на дивата природа, както и културното наследство по света. Те създават условия за образование и научни изследвания, отдих и туризъм.

Обявяването на защитени територии не поставя ограничения, а предоставя нови възможности за икономически растеж пред всяка една страна по света.

Проблемите по опазването на природната среда и културното наследство придобиха в истинския смисъл на думата глобален характер. Това намира проявление и в тяхната интернационализация. Ако между отделните държави съществуват граници, които ги обособяват и отделят една от друга, то за природните и културните закони такива граници няма.

Поради това, въздействието, което човекът упражнява над природата в една страна, може да даде отражение и върху друга, дори и върху цялата Земя. А това въздействие все повече се засилва, което налага да се вземат необходимите мерки за опазването на околната среда, когато тя е застрашена от човешката дейност.

За съжаление съвременната екологическа ситуация в света не дава основание за оптимизъм и успокоение.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек