Пазарен анализ на българския туристически продукт - Екотуризъм

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-01-07
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 16 стр.
Университет: СА "Д. А. Ценов" - Свищов
Специалност: Маркетинг
Предмет: Международни маркетингови стратегии
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (59KB)          Html format .Html (20KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

екотуризъм, български туристически продукт, пазарен анализ, алтернативен туризъм, целеви райони, потенциални ресурси, ефективност, конкурентноспособност, иновации, растеж

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Алтернативният туризъм (селски, еко, културен, здравен и т.н.) под формата на обиколки (по-дълги от един ден) е незначителен в сравнение с масовия туризъм. Според SEEEurope.net, той привлича годишно само около 3 милиона евро, което е увеличение с 30% спрямо предходните години.

Въпреки, че туризмът напоследък е станал най-голям приоритет, още не е формирана национална стратегия, нито е налице сериозно изследване, проучване и анализ на международните пазари, страните конкуренти и предпочитанията на клиентите.

По официални данни страната се посещава ежегодно от близо 7 млн. чужденци. Около 4 млн. идват с цел туризъм. Основните конкуренти на България са съседите й Гърция, Турция, Румъния и Хърватия. Например в Хърватска откриват нова целева група за преуспяващия туристически отрасъл на страната – богатите западноевропейци.

Това може да бъде реална заплаха за съответна стратегия в България, тъй като вече Хърватска привлича два пъти повече туристи от България и голяма част от тях идват от Германия.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек