Нарушават ли се според вас човешките права на пушачите след 1 януари 2005 г.?

Вид: есе
Прибавен: 2009-07-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 6 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика и бизнесадминистрация
Цена:
 (25 лв) 23.75 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.25 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (19KB)          Html format .Html (10KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

забрана за тютюнопушене, пушачи, непушачи, пушене в заведения и на обществени места, промени в Закона за здравето, контрол на ХЕИ, пушенето като болест

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Посочените факти доказват че, ограничаването на тютюнопушенето обаче е необходимо и е в интерес на общественото здраве. В годишния си доклад здравният министър Славчо Богоев посочва, че 30% от жените и 66% от мъжете в репродуктивна възраст (между 20 и 45 години) пушат, а пасивните пушачи са над един милион деца на възраст до 15 години.

България се намира в ситуация на епидемия на тютюнопушенето. Една от нейните характеристики е например парадоксалният факт, че пушат не по-малко, а по-образованите българи. Председателят на Световната здравна организация Гро Харлем Бруднтланд цитира в един свой доклад България като страна, където висок процент (60%) от лекарите пушат... Какво очакваме тогава от останалото население?

Това е така, лекарите пушат много и изобщо в България пушат високообразованите хора. Това именно е последица от епидемията на тютюнопушене, в която се намира страната. Тоест България продължава да живее в едно своеобразно закъснение, когато нещо преодоляно другаде, у нас тепърва се превръща в проблем?

Да, ние живеем в това закъснение и то е именно, което ни пречи да обясним досегашната смъртност и същевременно ни кара да предричаме увеличаване на смъртността, свързана с тютюнопушенето в България.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек