Проект за интеграция на малцинствените групи в България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-13
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика и бизнес администрация
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (81KB)          Html format .Html (73KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

интеграция, малцинства, проект, работни пакети, структура, стандарти, задачи, дейности, целеви групи, роли, рискове, етнос

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Интеграцията е от жизненоважно значение за демокрацията, доколкото е ключ към участието на силно гражданство. Ето защо не можем да очакваме устойчивост, както и да претендираме, че сме демократи, ако малцинствата, вместо да бъдат приемани биват потискани, ако интересите им се омаловажават, вместо да се третират еднакво или тяхното различие се подлага на асимилация вместо на разбиране.

Често сме свидетели на дискриминационни действия – на улицата, в училище, в пресата. Но докато дискриминацията съществува и срещу това не се вземат мерки и Рамковата конвенция за защита на националните малцинства не се прилага ефективно за спазването правата на малцинствата, дотогава демократичната устойчивост в България ще си остане мит.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек