Политика на Община Пловдив за интегриране на малцинствата. Община Пловдив – проблеми, цели и развитие

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-06-25
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 17 стр.
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (102KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

стратегия за интеграция на малцинствата в Община Пловдив, жилищна политика, културна идентичност на малцинствата, икономическо развитие и повишаване на доходите, обществен ред и сигурност, План за устойчиво развитие на Община Пловдив, социална политика, транспорт, здравеопазване, образование, икономика, туризъм

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Във връзка с необходимостта от дългосрочно планиране действията на местната власт, която да съчетава държавната политика, международни национални програми, ресурсите на Общината и ангажирането на гражданското общество за интегриране на малцинствата в града е разработена Стратегия за интеграция на малцинствата в Община Пловдив за периода 2004-2007 г. Тя се разработва за да систематизира и планира работата на Община Пловдив за интеграция на малцинствата в града по пътя на баланса на между принципа на интеграция на малцинствата в гражданското общество и принципа на защита на етническата, религиозната и езикова идентичност. Целта на стратегията е да подпомогне процеса на равноправното интегриране на малцинствата в гр. Пловдив, формирането на активно и отговорно гражданско поведение в общността и да допринесе за изграждането на демократично и сплотено общество в града.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек