Семиотиката

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-08-02
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (59KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

семиотика, Умберто Еко, видове знаци и езици, комуникация, съобщения и общуване, идентичност, памет

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Семиотиката е научна дисциплина, която изучава знаците както поотделно, така и групирани в знакови системи. Тя включва изучаването на това как се създава значението и как се разбира то. Семиотиците също така понякога изследват как организмите, независимо колко големи или малки са те, правят предположения за своята семиотична ниша в света и как се приспособяват към нея (вижте Семиоза). Семиотиката теоретизира на най-общо ниво за знаците, а с изучаването на обмена на информация в живите организми се занимава биосемиотиката.

Джон Лок (1632–1704) въвежда термина „семейотике“ през 1690г. в „Опит върху човешкия разум“. Той идва от гръцката дума за „знак“ σημειον (семейон).

Определението за семиотиката се ползва от различна степен на обхватност на обекта. В този смисъл намираме различия в дефинирането на семиотичната тема от Фердинанд дьо Сосюр, Чарлз Пърс, Умберто Еко и Томас Сибиък.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек