Нарушения на принципите и нормите на международното хуманирарно право

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-06-19
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 23 стр.
Университет: Национален военен университет “Васил Левски”
Предмет: Международно хуманитарно право
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (88KB)          Html format .Html (49KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

международно хуманитарно право, човешки права, Международна хелзинкска федерация, резолюции на УООН, Наказателен кодекс за престъпленията против мира и човечеството, престъпления против законите и обичаите за водене на война, унищожаване на групи от населението (геноцид) и апартейд

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Международното хуманитарно право обхваща принципи и норми, регулиращи средствата и методите за войната, както и хуманитарната защита на гражданското население, болните, ранените и военнопленниците. Най-важните документи в тази област са Женевската конвенция за защита на жертвите на войната от 1949 г. и двата допълнителни протокола, сключени през 1977 г. под егидата на Международния комитет на Червения кръст.

През последните няколко години ООН зае водеща роля в условията за развитие на международното хуманитарно право. Съветът за сигурност все по-активно се включва в защитата на цивилните граждани при въоръжени конфликти, като се грижи за човешките права и защитава децата по време на войни. Създаването на международни наказателни съдилища не само допринася за засилване отговорността, но и за укрепването и по-широкото използване на международното право. Прецизирането от подготвителната комисия за Международния наказателен съд на “състава на престъплението” по отношение на геноцида, военните престъпления и престъпленията против човечеството е друг реален принос към разбирането за международното хуманитарно право.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек