Специфични особености в ролевата дейност на агента

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-24
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Нов Български Университет
Специалност: Психология и сигурност
Предмет: Международна сигурност
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (47KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

ролева дейност на агент, разузнаване, видове агенти, вербуване, поведение на агента, разузнавателни служби, секретни сътрудници, национална сигурност, тайни операции

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Агентите са лица, които негласно сътрудничат на разузнавателните служби в изпълнението на техни задачи. Те изпълняват задачи на разузнаването извън служебните и личните им задължения. Наричани са още секретни сътрудници, като тези две понятия са тъждествени.

Агенти могат да бъдат всички лица, независимо от тяхното гражданство, национална, социална, религиозна или професионална принадлежност. Придобиват се чрез вербовка, която представлява сложна разузнавателна операция. Агентите се вербуват, обучават и използват при съблюдаване на най-строга конспирация.

Агентите са привлечени от разузнавателната служба доброволно да я подпомагат в нейната дейност, запазвайки в тайна характера на тези отношения. Те са основно средство, използвано в разузнавателната дейност. Тяхното ползване позволява на разузнавателните служби да осъществяват основните си задачи – от събирането на информация до участие в тайни операции.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.52 сек