Защита на класифицираната информация в Република България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-01-25
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(16 гласа)
Дължина: 30 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Анализ на публичните политики в отбраната и сигурността
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (225KB)          Html format .Html (39KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

защита на класифицираната информация, ЗЗКИ, ДКСИ, Служби за сигурност, Служби за обществен ред, управление на сигурността, рискови фактори и заплахи за сигурността на класифицираната информация, видове информация

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

„Прилагането на национална стратегия за защита на класифицираната информация като гаранция за Националната сигурност и интересите на Република България, свързани с отбраната, външната политика и международните отношения в контекста на членството на страната в НАТО и ЕС, е от съществено значение за демократичното функциониране на държавата и гражданските институции. Значимостта на защитаваните национални интереси, необходимостта от еквивалент и своевременен отговор на темповете и динамиката в процеса на развитие на обществените отношения в световен мащаб, определя приоритети в дейността по осигуряване на ефективно функциониране и усъвършенстване на системата за защита на класифицираната информация.”

Във връзка с това, трудът разглежда основните аспекти на защита на класифицираната информация в Република България. Анализира се същността и значението на тази дейност. Показва се ролята и влиянието на НАТО и ЕС върху законовото регламентиране на дейността за защита на класифицираната информация, както и рисковите фактори в интересите на България в областта на защита на класифицираната информация.

Настоящата работа е подготвена, за да отговори на проблемите свързани със защитата на информацията в отбраната и сигурността, като поставя една основна цел: защита на националната сигурност във всяко едно отношение.

Обект на разработката е класифицираната информация. Предметът на изследване защитата на тази информация. Изследователския проблем, който се разглежда и е основна идея на труда: е как да бъде засилена защитата на класифицираната информация срещу злоупотреби от всякакво естество.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек