Външна политика на Италия в района на Средиземноморието и Близкия Изток

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-03-22
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 17 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Външна политика на европейските страни
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (59KB)          Html format .Html (20KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

външна политика на Италия, Средиземноморие и Близкия Изток, Европейска политика и инициативи, Магреб и Машрек страни, ООН, Европейски съюз

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В продължение на векове Средиземноморието е пресечна точка за различни цивилизации и народи, идващи от три различни континента. То прилича на цветна мозайка от хора, езици, религии, традиции и обичаи. Тук се зараждат и развиват древногръцката и римската култура, които стоят в основата на европейската цивилизация, такава, каквато я познаваме днес.

Трите големи култури в Средиземноморието – католическата на Запад, православната на Изток и мюсюлманската на Юг и Югоизток определя различията между средиземноморските страни, множеството особености, които могат да се открият във всяка една от тях. Франция, Италия и Испания са сред най-развитите индустриални държави, но не е толкова назад времето, когато и те са представлявали слабо развити, предимно аграрни общества. В действителност днес държавите се различават по своето политическо развитие - държавите от Запада са укрепнали демокрации, балканските страни в момента развиват демократичните практики, а африканските и близкоизточните страни следват свой път на развитие, който обаче не остава изолиран от западното влияние.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек