Динамика и развитие на външноикономическите връзки между България и западните й съседки

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-03-02
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Предмет: География на транспорта и икономическите връзки в България
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (70KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

икономически взаимоотношения на България, сътрудничество, търговия, стокооборот, туризъм, Балкански полуостров, внос, износ, перспективи за развитие

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Икономическите връзки на България имат много голямо значение за общото стопанско развитие. Те са като огледало на цялостния живот на страната и в частност отражение на териториалната специализация и концентрация на стопанството.

Непосредственото съседство на България с Югославия създава добри предпоставки за развитие на икономическите връзки между тях. До Втората световна война нашите държави бяха слабо развити и търговията с Югославия през 1939 г. заемаше едва 0.3% от българския стокообмен.

За задълбочаване на връзките между България и западните й съседи важно значение има приграничното сътрудничество. За развитие на приграничните райони трябва да се отчитат различията в икономическото развитие на нашите съседи, в тяхната политическа ориентация и геополитически интереси, но и нашите приоритетни интереси.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек