Разположение на българските политически партии по оста „дясно” – „ляво”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-06-27
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 6 стр.
Специалност: Политология
Цена:
 (23 лв) 21.85 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.15 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (33KB)          Html format .Html (17KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

десни и леви политически идеи, политически център, БСП, СДС, ДСБ, ГЕРБ, Бойко Борисов

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Според традиционното разбиране за „дясно“, то е носител на консервативен дух и традиционни ценности, включително идеята за нацията, разбирана чрез апотеоза на нейното величие. В социален план „дясното“ определено изразява интересите на богатите, които се виждат като квинтесенция на предприемчивост и съзидателен труд.

Съответно „центърът“ е с претенциите да бъде волният дух, т.е. либерализма, погледнат от кулата на историята на онова „трето съсловие, което се опълчва срещу косността на феодализма и неговите ограждения пред социалната мобилност на активната и динамична обществена личност. В този смисъл той има амбицията да бъде ако не прогресивен, то поне „прогресистки“, т.е. носител е на движение във вярна обществена посока. В социален смисъл центризмът се опира на т.нар. „средни слоеве“, т.е. служещи, интелектуалци, свободни професии и т.н.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек