Икономически и културни взаимовръзки между траки и гърци

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2012-05-10
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 132 стр.
Университет: Шуменски университет
Специалност: История
Предмет: Стара история и тракология
Цена:
 (150 лв) 120.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 30.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (269KB)          Html format .Html (133KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

икономика, култура, траки, гърци, колонизация, полиси, Черноморие, Емпорион Пистирос, търговия, металургия, религия, културно-историческо наследство, графити, Ситалк, Одриско царство, Дионис, Дарзалас, Орфей, Хермес, Аполон, Италия, Франция, киликси, скифоси, Тасос

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В настоящата дипломна работа се представят в систематизиран вид сведения и изследвания за този дял от древността и отношенията между траки и елини.

В изследването са представени икономическите и културните взаимовръзки между траки и гърци, като са илюстрирани с малко известни или неизвестни археологически материали и съоръжения в областта на ритуалните светилища гробници.

Проучени и анализирани са съществуващия документален и изворов историчиески материал, наличните изследвания отразени в периодични и самостоятелни издания, множество монографии и научни трудове, посветени на разглеждания проблем.

Пространно е разгърнат въпроса за тракийските поселищни отношения и гробници, посредством техния сравнителен анализ и локализирането им, тук са включени – историческа хронология, взаимовлияния и взаимопрониквания между траки и гърци.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек