Ефективност на програмите за социална адаптация и икономическа интеграция на освободените военнослужещи от въоръжените сили в гражданското общество.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2006-07-28
Рейтинг:
4.8571 1 2 3 4 5
(7 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Мениджмънт на отбраната и сигурността
Цена:
19 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (45KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

същност на програмата "Социална адаптация и икономическа интеграция на освободени кадрови военнослужещи от въоръжените сили в гражданското общество", програма за преквалификация на предсрочно освободени военнослужещи към Американския университет в Благоевград, стимулиране на социалната адаптация, отчет за дейността на центровете за социална адаптация (април 2000 – февруари 2004), ефективност на програмата.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Предвид течащите преговори за присъединяване към Европейския съюз и вече членството на България в НАТО, страната е изправена пред голямо предизвикателство – реформата в българската армия.

Съгласно подписаните споразумения на България с НАТО в периода 2000 – 2004, българската армия се очаква да намали състава си от приблизително от 107 000 на 40 000, че и по – малко военнослужещи. Повечето от предсрочно освободените военнослужещи в този период няма да имат друга алтернатива освен активно да търсят възможности за нова кариера в съществуващи частни предприятия, неправителствени организации и държавни ведомства или да започнат свой собствен бизнес. Основният проблем, пред който са изправени те се състои в тяхната социална адаптация в гражданското общество.

Осигуряването на плавен и по – безболезнен преход към цивилен начин на живот на онези кадрови военнослужещи, които напускат структурите на БА е приоритет както на Министерството на отбраната, така и на реформата във въоръжените сили. За целта са разработени програми за социална адаптация, които да улеснят освободените военнослужещи към интеграцията им в гражданското общество

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек