Войната в Ирак. Позицията на България.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2006-07-28
Рейтинг:
4.7692 1 2 3 4 5
(13 гласа)
Дължина: 24 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Мениджмънт на отбраната и сигурността
Цена:
 (27 лв) 25.65 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.35 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (68KB)          Html format .Html (36KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

подготовка за войната, основни мотиви на САЩ за обявяване на военни действия, лично мнение относно мотивите за война, позиции на държавите по света и общественото мнение, позиция на България, мнение на парламентарните групи по въпроса за участието на България във военните действия срещу Ирак, ефект от войната за България, цена на войната, следвоенно възстановяване на Ирак.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В тази курсова работа ще бъдат разгледани основните въпроси свързани с войната в Ирак, както и позицията на България като неразривна част от външната политика на страната.

Основният проблем, който ще бъде изследван е мотивът за започването на военните действия срещу правителството на Садам; позицията на България и страните по света; общественото мнение.

След това ще се спрем на елементите изграждащи подкрепата на България във военната политика на САЩ срещу Ирак. Ще бъдат разгледани доводите на правителството в полза на решението за участие в “Мироопазващата война”, в това число ще бъдат проследени и основните негативни ефекти от участието на България в тази война.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек