Придобиване на нови транспортни самолети за нуждите на българските ВВС

Вид: казус
Прибавен: 2008-06-01
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Икономика на отбраната и сигурността
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (56KB)          Html format .Html (30KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

самолет Спартан, Агенция по обществени поръчки, Сметна палата, офсетно споразумение, директен офсет, генерален щаб на Българската армия, ВВС, Закон за защита на класифицираната информация

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

През август следващата година първият "Спартан" ще кацне на летището в авиобаза "Враждебна". Тази повече от отлична перспектива се основава на подписания на 24 февруари т.г. договор от министъра на отбраната Веселин Близнаков и главния изпълнителен директор на фирма "Аления аеронавтика" Джовани Бертолини за доставка на транспортни самолети С-27J за нуждите на българските Военновъздушни сили. На събитието, състояло се в Тържествената зала на МО, са присъствали министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, началникът на ГЩ на БА генерал Никола Колев, заместник-министрите на отбраната Радослав Бозаджиев, Спас Панчев, Иван Гаврилов и Соня Янкулова, заместник-министърът на икономиката Корнелия Нинова, началникът на Главния щаб на ВВС генерал-майор Симеон Симеонов и неговият предшественик генерал-лейтенант Димитър Георгиев, посланикът на Италия у нас Джан Батиста Кампаньола и представители на самолетостроителната фирма.

Сделката е за 5 самолета на стойност 91 милиона евро. Тези средства ще бъдат осигурени изцяло от бюджета на МО. Авансовото плащане е в размер на 20 на сто от цялата стойност, т.е. 18,2 милиона евро. Първият самолет се предвижда да бъде доставен 18 месеца от деня на подписването на договора, т.е. през август 2007 г. След това всяка година ще получаваме по един "Спартан", като последният трябва да бъде доставен през 2011 г.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек