План – програма за защита при трансгранични радиоактивни и други замърсявания

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-19
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Финанси
Цена:
 (27 лв) 25.65 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.35 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (121KB)          Html format .Html (68KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

програма, защита, радиоактивно замърсяване, международна дейност, приоритети, политика, Европейски съюз, НАТО, ООН, сигурност, ресурсна обезпеченост, анализ на бедствията, мерки, мероприятия, инфраструктура, достъп, оповестяване на населението

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Прилагането на политиката за защита на населението и националното стопанство при бедствия, аварии и други извънредни ситуации се реализира чрез развитие и хармонизиране на нормативната база, изграждане на организационни структури, придобиване на системи, подготовка на специалисти, провеждане на операции, адекватно ресурсно осигуряване и активно международно сътрудничество.

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии обединява съществуващите ведомства, ангажирани с превенцията, реагирането, управлението и възстановяването при кризи.

Обща цел е създаването на ефективна и ефикасна, адекватно осигурена технически и материално интегрирана система за предотвратяване, подготовка, реагиране и възстановяване при кризи, която да отговори на реалните нужди на българските граждани в подобни случаи. Общата политика e насочена към създаване на унифициран модел за действие при кризисни ситуации, постигане на ефективна комуникация при справянето с кризи, повишаване на прозрачността в действията на администрацията при управление на кризи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек