Характеристики и тенденции на сливанията и поглъщанията в България и света

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-08-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (80KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

сливане и поглъщане на фирми, фармацевтична индустрия, приватизиране на предприятие, антимонополни органи, подсигуряване на финансова стабилност, приватизационни структури, ресурсна обезпеченост, процес на интернационализация и глобализация, международен финансов пазар

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Сливанията и поглъщанията се подготвят и функционират в определена среда. Тъкмо интернационализацията и глобализацията в световната икономика предопределят в голяма степен различните вълни на сливания и поглъщания, те са техен продукт. Същевременно има основания да се твърди, че сливанията и поглъщанията са не само продукт, но те са и ускорител на процесите на интернационализация и глобализация.

Тази двустранна обусловеност е очевидна и има важна практическа стойност. Те предопределят различни вълни на национални, континентални и глобални сливания и поглъщания.
Процесите на интернационализация и глобализация, съпроводени с концентрация на огромни по обем капитали, днес протичат в невиждани до момента мащаби. Международният пазар се превръща в сцена, на която непрекъснато излизат нови участници, нахлуват свежи капиталови ресурси, а бизнесът се превръща в основен императив и възможност за бъдещо развитие и просперитет.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек