Рефинансиране

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-07-16
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 9 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Предмет: Финансиране и кредитиране на недвижимата собственост
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (40KB)          Html format .Html (20KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

рефинансиране на ипотека, рефинансиране на кредит, МКБ Юнионбанк, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк, ЦКБ, Пощенска банка, съвети на кредитни инспектори, предсрочно погасяване

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Докато се владее даден имот, е полезно в определен момент да се рефинансира. Това означава да се замени настоящото финансиране с нов заем. Тази операция се прилага с цел намаляване на обслужващия дълг или изваждане на капитал от имота. Паричните средства, получени чрез рефинансиране, могат да се използват за други цели или за финансиране на друга инвестиция.

Рефинансирането може да бъде и скъпо. Тегленето на нови заеми включва такси по откриването, по кандидатстването, както и сконтови пунктове. Погасяването на предишния заем може да наложи и наказателна такса за предварително плащане. В някои случаи, когато рефинансира същия кредитор, който е отпуснал и първоначалния кредит, някои от разходите се опрощават, в зависимост от това дали кредиторът иска да запази кредита. Обикновено най-големият разход се формира от сконтовите пунктове за новия кредит. Всеки пункт се начислява еднократно и е равен на 1% от размера на кредита. Може да се занижат тези разходи като се намери заем, който няма или има малко такива пунктове. Друг вариант, прилаган от кредиторите, е да финансират разходите с новия кредит, като намалят сумата, с която ще рефинансират.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек