Банковата система – основни звена, функции и видове банкови операции

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-06-15
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: МВБУ
Специалност: Бизнес администрация
Предмет: Макроикономика
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (28KB)          Html format .Html (11KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

банкова система – основни звена, функции и видове банкови операции /публично привличане на влогове, безкасови плащания и клиринг на чекови сметки, покупка на менителници и записи на заповед, финансов лизинг, задължителни минимални резерви, парични вложения, дисконтна политика /; търговска и централна банка

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Нормалното функциониране на съвременните банки в икономиката на всяка страна е един много важен момент, предвид степента на важност на тези финансови институции за развитието на стопанските процеси в държавата. Те са от особено значение за стимулирането или дестимулирането на развитието на стопанските процеси, тъй като управляват един от основните производствени ресурси, необходим за осъществяване на възпроизводствения процес на блага и ценности – капитала.

Следователно трябва да отбележим, че тези финансови институции са именно генераторът, който седи зад развитието на икономиката във всяка държава, и който се грижи за осигуряването на икономически растеж в нея.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни разработки:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек