Участие на търговските банки в лизингови операции

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-11-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 22 стр.
Университет: Стопанска академия "Д.А. Ценов" - гр. Свищов
Специалност: Банково дело
Предмет: Банково дело
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (130KB)          Html format .Html (128KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

лизинг, същност, видове, оперативен, финансов, обратен, факторинг, форфетинг, предимства, лизингова практика, търговски банки, участие, лизингодател, лизингополучател

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Въпреки динамичната бизнес среда в България лизингът се явява съвременна форма на кредитиране и е по-интелигентното решение от директното закупуване на дадена вещ, тъй като дава възможност фирмите да бъдат финансово по-гъвкави, лесно и бързо да приемат промените в съвременните технологии.

Лизингът е специфична форма на кредит, при която лизингополучателя, въз основа на сключен договор за лизинг придобива правото да ползва реален актив срещу фиксирано финансово заплащане (лизингови вноски) за определен период от време. Обект на лизинг обикновено е оборудване с инвестиционно предназначение, което се заявява и специфицира от лизингополучателя.

При лизинговата сделка клиентите имат възможност да избират производителя, доставчика, модела и всички необходими параметри на вещта, от която имат нужда. Освен това са защитени от всякакви рискове и имат гаранции, които се носят от производителя и продавача.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек