Лизингови операции

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-09-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 8 стр.
Университет: Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”
Специалност: Финанси
Предмет: Банково дело
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (44KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

възникване на лизинга, финансов лизинг, лизингови операции, лизингов пазар, банков лизинг, лизингова сделка, български банков пазар

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В зависимост от избрани критерии могат да се обособят разнообразни лизингови операции. Законът за банките допуска търговските банки да извършват само сделки по финансов лизинг.

Приема се, че финансовия лизинг е част от посредническите услуги на търговските банки. Той е тристранна финансова операция, която включва най-малко два договора – договор за покупка и договор за лизинг. От позициите на лизингодателя е налице една кредитна операция, а от позицията на лизингополучателя – пълно финансиране на инвестиционната дейност.

Финансовият лизинг осигурява по-изгодно и сигурно използване на заемните средства. Осигурява пазарна ниша на банките да влагат изгодно средства. По-ефективно се използва свободния банков ресурс в сравнение с капиталовите пазари.

Финансовият лизинг е цялостното финансиране на инвестицията. Той е операция, при която едната страна – лизингодател, съобразно другата страна – лизингополучател, сключва договор за доставка с трета страна – доставчик, за закупуване на машини, инсталации и др. и сключва договор за лизинг с лизингодателя за ползване на тези съоръжения срещу плащане на наем. Предоставя се реален капитал под аренда, без прехвърляне правата на собственост.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек