Фондова борса

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2009-12-20
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 53 стр.
Цена:
 (49 лв) 44.10 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.90 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (86KB)          Html format .Html (44KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

фондова борса – развитие и регулиране, сливания и поглъщания; движение на капитала; директиви на ЕС; организиран пазар; Euronext, Eurex, NYSE, Лондонска фондова борса, Балтииски борси

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Фондовите борси са “организирани пазари за целите на централизираното търгуване с капиталови ценни книжа”. Елементите на организацията на борсата са нейните устройствени правила, правилници и други правни актове (правилата за членство, търгуване и приключване на сделките, изискванията за нотиране, изискванията, които се поставят на фирмите, чиито ценни книжа се допускат за нотиране и правила на информационното обслужване), ръководещи дейности на членовете и тяхната дейност по сделките с нотирани ценни книжа, т.е. приета за борсово търгуване.

Различават се два вида борсови организации – свободни борси и борси на свободни борсови корпорации, които от своя страна могат да се намират под контрола на държавата.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек