Развитие на фондовата борса и търговия в България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-04-25
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Варненски свободен университет
Специалност: Икономика
Предмет: Финансови пазари
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (57KB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

борсова търговия, парични средства, стокови борси, брокер, Българска фондова борса – възникване, развитие, дейност, сделки, акции, финансови инструменти, емисии, влияние на финансовата криза

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Стоковата борса е организиран пазар, на който се сключват сделки за покупко – продажбата на масови, еднородни, равностойни и партидно заменяеми стоки.

Първото акционерно дружество е създадено в Амстердам наречено Холандска компания. При потеглянето на всяка флотилия се е събирал капитал и са се издавали акции след пристигането на кораба, а от продаването на стоката на борсата, печалбата се разпределяла между акционерите.

БФБ – София АД е национална борса от европейски тип ( т.е изградена е като АД и се контролира от държавата, изградена въз основа на специален закон ), контрола се осъществява от държавата в лицето на Агенцията по ЦК и фондовите борси.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.76 сек