Основни аспекти при изготвянето на проекти по Европейски програми

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-04-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(39 гласа)
Дължина: 84 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Икономика на отбраната и сигурността
Предмет: Управление на проекти
Цена:
 (119 лв) 95.20 лв (нова цена)
  (Спестявате 23.80 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (175KB)          Html format .Html (61KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

проекти по европейски програми, управление на проект, функции и фази на проектния цикъл, финансиране на проект, бюджет, програмиране на проект, критерии за оценка на проект

Частично (кратко) резюме на темата

Проектите са инструмент не за усвояване на средства, а за решаване на реални проблеми и подпомагане развитието на организации, общности и региони. Затова добрата проектна идея не е случайно хрумване или реакция на налично финансиране, а е обусловена от реална потребност.

От друга страна, идентифицирането и обосноваването на нуждите и проблемите е важно за донорите, тъй като те не осигуряват ресурси без основателна причина.

Предложението за проект трябва да описва съществуващите потребности и проблеми, които ще бъдат разрешени чрез дейностите по проекта (резултатите от анализа се включват в различни раздели на предложението – “обосновка”, “целеви групи/ бенефициенти” и пр.).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек