Бизнес план на "МЗ-РАЗЛОГ" ООД.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2007-06-11
Рейтинг:
4.2 1 2 3 4 5
(5 гласа)
Дължина: 24 стр.
Университет: Софийски университет св. Климент Охридски
Специалност: Стопанско управление
Цена:
 (27 лв) 25.65 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.35 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (86KB)          Html format .Html (35KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

глобална цел, мисия, визия, анализ на микро и макро средата, анализ на бранша, SWOT анализ, анализ на местоположението, организационни стратегии и планове, маркетингов, производствен и финансов план.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

М3-Разлог е средна по големина организация, чийто предмет на дейност е производство на отоплителни системи и уреди, като това са главно камини и котли за водно отопление, слънчеви колектори, а също така и машини за хранително-вкусовата промишленост. Фирмата е създадена през 1997 и от тогава си е изградила име на качествен производител сред клиентите и конкуренцията. Основните цели за М3-Разлог са да затвърждава позициите си на регионалния пазар и да развива своите такива в страната и извън нея. Фирмата няма собствени магазини и се свързва с клиентите си директно и в по-малка степен чрез дистрибутори.

Основните потребители към които се стреми организацията са домакинства, проектантски организации и строителни предприемачи.

Фирмата се стреми също така да разширява гамата си от продукти и всяка година да предлага нови изделия. Производствената политика е да се предлагат продукти с добро съотношение цена качество, като това е основното на което М3-Разлог разчита за привличането на своите клиенти.

Основната стратегия на организацията е да поддържа постоянство в производствения си процес и да следи внимателно тенденциите за развитие на пазара, като по този начин да се противопоставя адекватно на своите конкуренти. За сега тази стратегия е успешна и дава повод на фирмата да очаква повишаване на продажбите и приходите в бъдеще.

Управлението на М3-Разлог се състои от кадри, които имат дългогодишен опит и квалификация в сферата в която фирмата оперира, като по-голямата част от тях работят заедно от нейното създаване и за изградили добър екип. Персоналът извършващ производствената дейност също има нужната квалификация, на което се дължи качеството на предлагана от фирмата продукция.

Финансовото положение на М3-Разлог е стабилно. Организацията до сега е реализирала само печалби и прогнозите за растеж са положителни. Все пак рискове, които могат да възникнат са липса на средства от страна на организацията и клиентите, като в такива случаи фирмата прибягва до банкови кредити и търсене на алтернативни потребители.
Предприятието има сертификат ИСО 9001-2000 и внедрена система за управление на качеството (СУК), като изисквания на ЕС и е подготвено за промените, които ще настъпят с оглед предстоящото членство на България.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.84 сек