Ефекти от срива на щатската валута – адаптация в български условия

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-09-21
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 65 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (773KB)     Rar format .Rar (264KB)     Html format .Html (739KB)

Ключови думи и изрази:

златнодоларов стандарт, МВФ, юнитас, Кейнс, Уайт, валута, конвертируемост, Бретън Уудс, демонетизация, спекулация, СПТ, ЕКЮ, спекулации, търговско салдо, текущи трансфери, финансова сметка, преки инвестиции, платежен баланс

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Активното проникване на американският долар на международния пазар започва още през годините на Първата световна война. Неговият престиж на международния пазар постепенно нараства и се обуславя от бързото развитие на американската икономика, увеличаването на обема на външната търговия и износа на капитал. По това време САЩ излизат на първо място в света по обем на произведена продукция и от страна длъжник бързо се превръща в основен международен кредитор.
Докато в навечерието на войната чуждестранните активи в САЩ превишават с около 3.7 млрд. долара техните собствени активи зад граница, то в края на 1917 г. американските капиталовложения в чужбина вече превишават чуждите вложения вътре в страната с повече от 3 млрд. долара.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.4 сек