Съвременна политическа система на Бразилия

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-05-17
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 19 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Публична администрация
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (110KB)          Html format .Html (44KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

съвременна политическа система на Бразилия; държавно устройство и политическа система; действащи политически партии; изпълнителни федерални органи на държавната власт

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Понастоящем Бразилия е федеративна президентска република, състояща се от 26 щата (естаду) и столичен федерален окръг. Намесата на центъра в делата на субектите на федерацията е строго регламентирана и се допуска само с цел запазване на териториалната цялост, защита от външна агресия, в случай на конфликт между щатите, както и при неспазване на обществения ред и финансовата дисциплина.

Законодателната власт на федерално равнище принадлежи на Националния конгрес, който се състои от две палати: горна - Федерален сенат (81 места) и долна - Палата на депутатите (513 места). Двете палати притежават равни пълномощия. Одобреният от парламента закон се дава за утвърждаване от президента на републиката. В случай на отказ от страна на държавния глава да утвърди закона, Конгресът може да преодолее ветото на съвместно заседание на двете палати с просто мнозинство на гласовете на депутатите и сенаторите.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек