Психология на туристическото обслужване

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-02-22
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Варненски свободен университет
Специалност: История
Предмет: Философия
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (49KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

социалнопсихологически етапи в туристическото обслужване, видове туристи, особености при обслужването, степен на готовност за ползване на туристически услуги, поведение и навици на туристите, „трудни” и „лесни” туристи

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Началният и крайният етап в туристическото обслужване имат характер на протоколни отношения, т.е. обществено установени правила за посрещане и изпращане. Вторият /среден/ етап се изразява в делови взаимоотношения между служител и туриста, в процеса на който се предлага, “произвежда”, получава и заплаща желаната услуга или стока. И макар че именно този етап е най-същественият от гледна точка на производството и потреблението на услугите и стоките, то крайно погрешно е да се пренебрегват и омаловажават останалите два етапа на обслужването. Посрещането и изпращането на туристите, които са дошли да получат някаква услуга или да купят определена стока, представляват уводът и заключението на обслужването. Първите и последните впечатления при взаимното общуване са най-силните, най-запомнящите се. Начинът на посрещане и изпращане на туриста като купувач /клиент/ в съответното бюро или заведение определя до голяма степен неговото мнение за нивото на обслужване. Същевременно първите впечатления, които получава самият служител за туриста като човек /от начина на влизане, поздравяване и държание/, формират и собственото му отношение и поведение към този турист по време на цялото обслужване.

Срещата между служителя и туриста се изразява в поздрав и визуален контакт. Починът за размяна на поздрави като начало на обслужването принадлежи безусловно на служителя. С него се изразява внимание към туриста. Поздравът трябва да бъде ясен, съпроводен с внимателно обръщение и любезен поглед. Добре се оценява и предразполагащата усмивка. Тя за туриста е знак за готовност у служителя за добро обслужване.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек