Изследване на динамичен и статичен тремор при лица с различен вид и степен на тревожност

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-09-23
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 60 стр.
Университет: Югозападен университет
Специалност: Психология
Предмет: Организационна психология
Цена:
 (80 лв) 64.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 16.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (812KB)          Html format .Html (137KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

тремор, динамичен, статичен, тревожност, изследване, дейност, научни въпроси, хипотези, социален подход, хиперопека, невроза, психоза, времева продължителност, индивидуална минута, абстиненция, интро-екстроверация, сензо-моторно поведение, Спилбъргър, Аспатов, Пацявичус

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В днешно време на изучаването на състоянието тревожност е посветено много време. За пълния му анализ, от значение е уточнението на някои теоретични и методологични положения.
Множеството изследвания показват, че съществуват концептуални различия между понятието тревога като състояние и тревожност като черта, свойство на личността. Многозначността в разбирането на понятието тревога като психологическо явление произтича от факта, че терминът „тревога” се използва от психолозите с различни значения. То е и хипотетична “междинна променлива”, и временно психично състояние, което възниква под въздействието на стресови фактори, и фрустрация на социални потребности, и първичен показател за неблагополучие, когато организмът не разполага с възможността по естествен начин да реализира потребността си, и свойство на личността, и реакция на дадена заплаха.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.5 сек