Изследване на вноса на потребителски стоки в Република България за периода 2001 – 2005 г.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-08-01
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 46 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: МИО
Предмет: Статистика в международния бизнес
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (59KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

внос на потребителски стоки, темпове на растеж и прираст, диагностичен анализ – изравняване по метода на верижните средни, изглаждане по права и по кубичен тренд, експоненциална функция

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Описателният аспект на анализа се изразява в изчисляване на произволни статистически величини въз основа на разполагаемата статистическа иноформация, чрез които се описват закономерностите в развитието на изследваното явление за определен интервал от време, без да се търсят причините, под влиянието на които са формирани тези закономерности.

Ще разгледам следните величини:
1. Абсолютен прираст – абсолютният прираст (∆Y) е разликата между размера на явлението през даден период и друг период, приет за база. Той може да бъде положителна величина и да показва увеличение или отрицателна, която показва намаление (отрицателен прираст).

При изчисляване на абсолютния прираст за базов период (момент) може да се приеме всеки предходен (Yi-1) или първият в реда (Y1).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек