Анализ на етикетировката на домашни електрически уреди – хладилници, при реално предлагане в търговската мрежа

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-01-29
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 17 стр.
Университет: Икономически университет Варна
Предмет: Защита на потребителскитте интереси
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (53KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

изисквания за етикетировка, маркировка, окомплектовка, домашни електроуреди, хладилници, търговска мрежа, магазини Зора, Техномаркет, Технополис, разпоредби за безопасност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Безопасността на стоките означава преди всичко намаляване до минимум и доколкото е възможно - предотвратяване на риска. В този смисъл основен проблем за потребителите е липсата на ясна и точна информация върху етикета.

Търговецът е длъжен да предлага на потребителите стоки с етикети на български език или и на български език, с изключение на случаите, когато информацията може да бъде предоставена чрез използването на широко разпространени символи, като пиктограми и други знаци, които са лесно разбираеми за потребителите, или чрез използването на наименования за произход на стоките, които са общоизвестни.

Етикетът задължително съдържа информация за производителя и вносителя, ако стоката е от внос, за вида на стоката, нейните съществени характеристики, срока на годност и условията на съхраняването й и ако е необходимо, указания за употреба. Информацията, съдържаща се в етикета, трябва да бъде разбираема, достъпна, ясна, лесна за отличаване и да не бъде подвеждаща.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.54 сек