Семейни ценности и нравствени проблеми на брачната институция

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-10-08
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 55 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Специалност: Философия
Предмет: Философия
Цена:
 (100 лв) 80.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 20.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (102KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

семейно ценности, нравствени проблеми, брачна институция, етична проблематика в семейството, материално – битови отношения в семейството, теоретични подходи към семейството

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на разработената дипломна работа е да бъдат представени и критично осмислени по-важните тенденции на западната наука за семейството. Първоначалното ми намерение беше да се спра на западноевропейското познание в тази област.

Положението с изучаването на семейните ценности в нашата страна в настоящия момент може да се определи като своеобразен «бум» в тази насока. Напоследък се формираха цели колективи, чиито задачи са насочени към демографско и социологическо изследване на българското семейство. Така например редица социолози — Л. Спасовска, М. Динкова, Т. Коцева й др., анализират характерните особености на семейството от нов тип, продукт на новите социално - исторически условия.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек