Казус по планиране и прогнозиране. Вариант 2. BUS 930.

Вид: казус
Прибавен: 2006-04-26
Рейтинг:
3.25 1 2 3 4 5
(8 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Нов Български университет
Специалност: Програма Икономика
Цена:
 (25 лв) 23.75 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.25 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (33KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

представяне - цели на фирмата ("Търговска лига - Национален Аптечен Център" АД), структура на управлението, структура на персонала, характеристики на външната среда (конкуренция), стратегии за конкурентна борба (диференциран подход, лидерство в разходите), стратегически проекти (Чайкафарма - навлизане във фармацевтичното производство), прогноза за 2004-2005г. спрямо 2003 г, данни за фирмения план за 2005 г.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

“Търговска лига - Национален Аптечен Център” АД е най-големият фармацевтичен дистрибутор в България. Дружеството е основано през 1991 г. и след 10 годишната си дейност днес заема 42% пазарен дял в бранша. От самото си основаване Търговска Лига създава собствена структура от регионални клонове, покриващи цялата територия на страната. Днес компанията извършва доставки до всяка точка на България в рамките на 2 часа, снабдява ежедневно над 3300 аптеки, над 250 здравни заведения (болници, клиники, диспансери, поликлиники и др.), 400 магазина за храни и изпълнява над 5000 поръчки на ден.

От основаването си в края на 1991 г. Търговска Лига се стреми към лидерски позиции на пазара чрез дългосрочно стратегическо планиране и оптимално съчетаване на продуктови и финансови познания. Така, главната цел е полагането на основите на безупречна дистрибуторска практика чрез концептуално и технологично въвеждане на най-високите и модерни стандарти.
1991 - 1994 г.

През първите четири години целта на компанията е да се наложи като универсален национален вносител и дистрибутор на фармацевтични продукти. За да установи и разшири своята продуктова листа и присъствие във всички терапевтични области, Търговска Лига сключва няколко договора за внос и дистрибуция на стоки с водещи световни фармацевтични производители. В същото време, значителни кредитни ресурси и цялата печалба са инвестирани в изграждането на транспортната и складова инфраструктурата на фирмата на територията на цялата страна.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек