Логистични решения на отделните фази на материалните потоци

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 19 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (42KB)          Html format .Html (30KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

логистични решения; материални потоци; управление на производството, дистрибуцията и снабдяването

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В аналитичната теория продължава да стои въпроса за структуриране на интегрален показател, характеризиращ ефективността от производствено-стопанската дейност на фирмите, както и за разработване на конкретна методика за неговия многофакторен анализ. От методите на предимно последващия финансово-стопански анализ на стопанската дейност, които понякога се явяват прекалено сложни и трудоемки за изпълнение не може да се очаква чувствително издигане на равнището на аналитичната работа във фирмите. Поставя се въпроса за качествено преустройство и осъвременяване на аналитичната теория, въпросът за нейната практическа ориентация. Прогресивна е идеята за т.нар. "непрекъснатост" на анализа. Тази идея предизвиква размисли по създаването на принципно нов системен модел на финансово-стопанския анализ. С помощта на съвременни и гъвкави методи, които са разбираеми от анализиращите на всички равнища на управление, трябва да се реализира една перманентна верига, съставена от немеханично събрани, а взаимно обвързани и модулирани видове предварителен, оперативен, оперативно-прогностичен, текущ и последващ финансово-стопански анализ. Всеки от видовете анализ в тази система следва да притежава статут на подсистема. Правилната организация на системата за непрекъснат финансово-стопански анализ предполага отчитане на особеностите и индивидуалната темпорална динамика на формиране на различните видове аналитични показатели.

Управлението е процес на целенасочени взаимно свързани въздействия от страна на субекта на управление върху обекта на управление, чрез което се поддържа, или променя неговото състояние, обезпечаващо постигането на конкретни предварително зададени цели.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек