Нюйоркската фондова борса

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-10-21
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (49KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Нюйоркска фондова борса, борсова търговия, фондов пазар, ценни книжа, акционери, облигации, котиране, договаряне, инвестиционни посредници, индекс “DOW-Jones”, борсови индикатори, акционерен бум

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Нюйоркската фондова борса (New York Stock Exchange (NYSE) -http://www.nyse.com) е най-голямата фондова борса за ценни книжа на света и втората по брой компании. Тя е създадена на 17 Май 1792 г. и се намира на Уол Стрийт в Ню Йорк, САЩ. Капиталът на компаниите, листвани на борсата по последни данни е над 25 трилиона долара.

Тя се формира по силата на споразумение, сключено от 24 брокери, работещи извън Wall Street 68. Първият официален офис на борсата е стая, наета през 1817 г. на Wall Street № 40 за $200. През 1817 г. организацията се сдобива с устав и ново име – New York Stock and Exchange Board, а през 1863 г. то бива скъсено до днешния вариант New York Stock Exchange.

През дългото си съществуване борсата е имала трудни и славни периоди.

След началото на Първата световна война през юли 1914 г. борсата е затворена за няколко месеца и отваря врати отново едва в края на ноември, за да подпомогне военните усилия чрез търгуване на облигации.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек