Борсова търговия с фючърси

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-11-17
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: СА "Д. А. Ценов" - Свищов
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Финанси
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (57KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

борсова търговия, фючърси, стокови борси, фючърсни контракти, стоки, хеджиране, спекулиране, регистриране на цена, регулационни функции, арбитражни процедури

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Възродена след половин век, борсовата търговия в България успя за кратък срок да се утвърди в стопанската практика, натрупа определен опит, създаде известни традиции и вече има своята тринайсет годишна история.

Бурното и неорганизирано възникване на множество борсови пазари в нашата страна, както и тяхното противоречиво развитие вече осезаемо маркира някои тенденции.

Голяма част от новосъздадените борси с труд устояват ролята си на местни стокови тържища, друга част постепенно се специализира в търговията с контракти на определени стоки, а трета малка част се ориентира към модерна търговия с традиционни борсови стоки в национален мащаб.

Последните две групи борсови пазари неизбежно ще се опитат да преминат трудния път от търговията с налични стоки към истинската борсова търговия - сделките с фючърсни контракти.

Превръщането на "spot" - пазарите в "срочни" е продължителен и нелек път, който неминуемо трябва да извървим, следвайки примера на цивилизованата част от човечеството.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.53 сек