Гражданска въздухоплавателна администрация

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-01-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 17 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Икономика
Предмет: Международен транспорт
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (154KB)          Html format .Html (28KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

международен транспорт, гражданска въздухоплавателна администрация, устройствен правилник, контролни органи, специализирана администрация, инспектори по въздухоплаването, летателна годност, наземно обслужване, летателна и техническа експлоатация

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД "ГВА") е администрация, чрез която се осъществяват правомощията на министъра на транспорта по чл. 8, ал. 1 от Закона за гражданското въздухоплаване http://caa.gateway.bg/page.php?category=13/ЗГВ/. ГД "ГВА" изпълнява функциите на гражданска въздухоплавателна администрация в съответствие със ЗГВ, международните конвенции и договори, страна по които е Република България.

Дейността на ГД "ГВА" се осъществява съобразно изискванията на международните договорености за гражданското въздухоплаване, страна по които е Република България, ЗГВ и свързаните с него подзаконови нормативни актове и актовете на министъра на транспорта.

Функциите, структурата и организацията на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" се определят в нейния устройствен правилник.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек