Печалбата като основна цел в дейността на фирмата, по примера на фирма „Миг - Маркет” ЕООД

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-04-23
Рейтинг:
3.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Специалност: Икономика на търговията
Предмет: Икономика на търговията
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (51KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

видове печалба, цели в дейността на фирмата, механизми за образуване на печалбата, разпределение на печалбата, облагаема печалба, амортизационна счетоводна квота, собственост на капитала, данъчни облекчения

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Фирмата започва дейността си с начален капитал 5000 лв., като всички дялове от капитала на Дружеството са притежание на Едноличния собственик на капитала, който има право да участва в разпределението на печалбата, да преглежда книжата и да участва в управлението.

Инж. Ненов взема решения за увеличаване и намаляване на капитала, приема годишните счетоводни баланси, избира управителите на различните клонове във фирмата и определя възнагражденията им. С цел придобиване на печалба Едноличният собственик издава заповеди и решения относно всички въпроси, свързани с дейността и управлението на “Миг - Маркет”, взема решения за придобиване и отчуждаване на недвижими имоти.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек