Печалбата като основна цел в дейността на фирмата, по примера на фирма „Миг - Маркет” ЕООД

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-04-23
Рейтинг:
3.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Специалност: Икономика на търговията
Предмет: Икономика на търговията
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (51KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

видове печалба, цели в дейността на фирмата, механизми за образуване на печалбата, разпределение на печалбата, облагаема печалба, амортизационна счетоводна квота, собственост на капитала, данъчни облекчения

Частично (кратко) резюме на темата

Фирмата започва дейността си с начален капитал 5000 лв., като всички дялове от капитала на Дружеството са притежание на Едноличния собственик на капитала, който има право да участва в разпределението на печалбата, да преглежда книжата и да участва в управлението.

Инж. Ненов взема решения за увеличаване и намаляване на капитала, приема годишните счетоводни баланси, избира управителите на различните клонове във фирмата и определя възнагражденията им. С цел придобиване на печалба Едноличният собственик издава заповеди и решения относно всички въпроси, свързани с дейността и управлението на “Миг - Маркет”, взема решения за придобиване и отчуждаване на недвижими имоти.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек