Печалба и дивидентна политика на търговската фирма

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-07-08
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 7 стр.
Специалност: Икономика
Цена:
 (25 лв) 23.75 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.25 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (59KB)          Html format .Html (33KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

печалба на фирмата, дивидентна политика, планиране на печалбата, индексен метод, финансов анализ, извънредни дивиденти, счетоводна печалба, основни икономически показатели, акционерен капитал

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Планирането и анализа на печалбата обхваща въпросите не само за образуването на печалбата, но и за нейното разпределяне. Този въпрос има важно икономическо значение за текущи периоди и особено за перспективното развитие на стопанските единици. По същество става въпрос за провеждане на дивидентна политика.

За самостоятелна дивидентна политика може да се говори тогава, когато фирмата решава какви дивиденти да изплати (като сума на една акция или процент от нетната печалба) и каква част от нетната печалба да остане неразпределена и да служи за източник за финансиране на инвестиционни проекти. Това означава, че дивидентната политика изразява разпределението на нетната печалба на фирмата в две основни направления: за дивиденти и за реинвестиране.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек