Връзката данъчна политика - икономически растеж в контекста на българските иконимически условия - тенденции, необходимост от реформи на българската данъчна система, възможности за въвеждане на плосък данък върху доходите в България

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-11-08
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 93 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски" София
Специалност: Икономика
Предмет: Икономика
Цена:
 (100 лв) 80.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 20.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (180KB)          Html format .Html (47KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

данъчна политика, икономически растеж, реформи в Българската данъчна система, плосък данък върху доходите, функции на данъчната политика, ръст на БВП, икономически показатели, събираемост на данъците

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

При определянето на размера на данъчната тежест и на степента на изземване на финансови ресурси от стопанските субекти трябва да се постигне баланс между нуждата от финансиране на правителствените разходи и необходимостта от стимулиране на икономическия растеж. Това е едно от най-големите предизвикателства пред съвременните данъчни системи, които се стремят към прозрачност, справедливост и създаване на конкурентни предимства с оглед постигането на благоприятни условия за икономическо развитие.

Целта на настоящата разработка е да изследва евентуалните последици за българската икономика от извършването на данъчна реформа в посока редукция на данъчните ставки върху доходите и осигурителното бреме. Анализът ще започне с изводи дали сега действащата данъчна система се нуждае от реформи и има ли благоприятни условия за извършването на такива промени у нас. За целта проблемите ще бъдат разгледани както във времеви, така и в пространствен аспект.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек